Lato w pełni. Uwielbiam czas kiedy na grządkach można znaleźć wszelkiego rodzaju skarby nadające się na pyszne przekąski. Bogactwo szpinaku, jarmużu czy pietruszki w połączeniu z sezonowymi owocami daje chyba nieskończone możliwości przygotowania rewelacyjnych koktajli w prawie każdym smaku. W tym roku korzystając z urlopu mogę cieszyć się niespiesznymi śniadaniami. Warzywno – owocowy koktajl każdego dopołudnia jest obowiązkowy. Rewelacyjnie smakuje w połączeniu z daniem złożonym z jogurtu z granoli i owoców, jak też solo na drugie śniadanie.
SKŁADNIKI:
dwie garści szpinaku
garść jarmużu
pęczek natki pietruszki
trzy jabłka papierówki ( mogą być inne lekko kwaskowe)
banan
łyżeczki spiruliny
1 łyżeczka miodu
1 łyżka oliwy z oliwek
1 szklanka wody
Miksujemy i gotowe. Można też dodać garść lody, wtedy koktajl jest niesamowicie orzeźwiający i chłodzący. Dekorujemy borówkami i jeżynami.
SMACZNEGO !!!
8 Comments
Ja się chyba wpraszam na to śniadanie
Zapraszam serdecznie. Zawsze jesteś mile widziana :*
This cocktail is really my taste and now my mounth is watering! Summer time is simply the best time for fresh and yummy fruits. Have a happy week, dear Ela!
xx from Bavaria/Germany, Rena
http://www.dressedwithsoul.com
Woow! nice post dear! It looks delicious!
Have a great day! <3
La ilusión de Nina – http://lailusiondenina.blogspot.com.es/
Woow! Nice post dear, it looks delicious!
Have a great day! <3
La ilusión de Nina – http://lailusiondenina.blogspot.com.es/
Perhaps this is the best cocktail for our health
https://lizado.com/
What a perfect breakfast <3
:*