ZAPIEKANE KANAPKI

Znacie takie poczucie kiedy odbieracie telefon i słyszycie „Będę za 15 minut”, a w lodówce praktycznie samo światło :). U mnie też był taki szybki przegląd zapasów i zaświtał mi pomysł, a może zrobić proste kanapki, ale w wersji na ciepło.  Mniej typowe dodatki z odrobiną kolorowego pieprzu świetnie komponują się z serami. Jeszcze tyko wytrawne czekoladki i lampka wina. Ze strony kulinarnej spotkanie już jest. Wystarczy dodać delikatne światło świec, które ociepli każde pomieszczenie. A tak naprawdę najważniejsze jest towarzystwo, bo to dzięki naszym przyjaciołom takie nieplanowane piątkowe spotkanie okaże się cudownie spędzonym czasem.
Wielką przyjemność sprawiło mi kiedy wszystko zniknęło z deski 🙂

Potrzebujemy:

podłużny chleb wiejski
15 dag sera camembert
15 dag sera z przerostami niebieskiej pleśni
10 dag sera koziego
10 dag kiełbasy niedojrzewającej
3 figi
10 świeżych daktyli
kolorowy pieprz

Na kromki chleba nakładamy ser i dodatki według uznania. Posypujemy mielonym kolorowym pieprzem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i opiekamy kanapki na złoty kolor i gotowe.

SMACZNEGO !!!

www.themomentsbyela.pl - Zapiekane kanapki

www.themomentsbyela.pl - Zapiekane kanapki

www.themomentsbyela.pl - Zapiekane kanapki

www.themomentsbyela.pl - Zapiekane kanapki

www.themomentsbyela.pl - Zapiekane kanapki

www.themomentsbyela.pl - Zapiekane kanapki

www.themomentsbyela.pl - Zapiekane kanapki

You may also like

10 komentarzy

  1. Ale mam smaka teraz na figi, ale niestety… w mojej lodówce puściutko, tak że nawet nie uświadczę tam przysłowiowej figi.. Poniedziałek to czas zapasów więc jutro się w nie uzbroję!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *